Intresserad av Gatujuristerna i vår?

Hej! Nu har rekryteringen av nya rådgivare till Gatujuristerna startat inför vårterminen 2016. Besitter du ett engagemang att hjälpa samhällets socialt utsatta samtidigt som du får chansen att öva upp dina praktiska juridiska kunskaper? Då kanske detta är någonting för dig.

Tjänsten
Som rådgivare arbetar du ca tre timmar i månaden med juridisk rådgivning till socialt utsatta i Stockholmsområdet. Du kommer tillhöra en av våra fem anläggningar som finns i centrala Stockholm, Vantör och Hjorthagen. Rådgivningen sker i grupp om fyra juridikstuderande, varav en är gruppledare med mer erfarenhet av Gatujuristernas arbete. Vårt arbete består bland annat i att svara på juridiska frågor, upprätta handlingar, kontakta myndigheter samt förmedla kontakt till advokatbyråer. Känsliga och svåra ärenden slussar vi vidare till professionella jurister. Arbetet är ideellt. Ny rådgivare kommer genomgå en introduktionsutbildning och under terminerna håller vi internutbildningar i relevanta ämnen för alla rådgivare.

Din profil
Vi söker dig som har läst minst juristprogrammets fyra första terminer till hösten. Du har ett engagemang för att hjälpa människor samtidigt som du vill öva upp dina praktiska juridiska kunskaper. I ditt personliga bör du beskriv dig själv samt vad du tror att du kan bidra med som rådgivare. Berätta hur vad du har gjort tidigare i ditt ideella-, arbets- och privatliv som du tror kan bra erfarenhet i rollen som rådgivare i Gatujuristernas verksamhet. Beskriv ditt sociala engagemang, dina intressen samt andra relevanta erfarenheter. Vi vissa av våra anläggningar är språkkunskaper ett stort plus, så kan du för en muntlig dialog på något språk förutom svenska eller engelska – uppge gärna det.

Formalia
Det personliga brevet bör högst vara en A4-sida och skall bifogas i ett mejl i pdf-format. Vi är inte intresserade av ditt CV eller dina betyg, även om du skickar med dem kommer vi att inte öppna filerna. Ange även vilken termin du påbörjar till hösten, ditt fullständiga namn, telefonnummer och e-mejl-adress. Döp ditt personliga brev till ”NamnEfternamn.pdf” så vi enkelt kan hantera din ansökan, då söktrycket brukar vara stort.

Rekryteringsprocessen
Sista ansökningsdag är lördagen den 23 januari kl 24.00 och din ansökan ska skickas till gatujuristerna@gmail.com Vi genomför inga intervjuer, därmed är det viktig att ditt personliga brev är väl genomarbetat och informativt då det är det enda vi baserar rekryteringen på. Du kommer snabbt efter ett eventuellt antagande påbörja din utbildning samt sätta in dig i en rådgivningsgrupp och skicka ut dig på rådgivning, så var beredd.
Vi ser framemot din ansökan! Tills dess, god jul och gott nytt år!

Ledningsgruppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *